2015. szeptember 20., vasárnap

Liebster blog award

Sziasztok!
Nem régiben kaptam meg az első díjamat (*-*) Noémitől,akinek ezt innen is köszönöm szépen neki. :)

A díjat kapottak feladata
 • Megosztanak magukról 10 random dolgot
 • Válaszolnak a díjat adományozó 10 kérdésére
 • Kiválaszt 10 blogger/bloggerinát, akinek tovább adja a díjat
 • És feltesz nekik 10 kérdést.
Nos,kezdjük!

10 random dolog rólam:

1.Nehezen ismerkedek,inkább megvárom,míg nyitnak felém,majd megfontolom kit érdemes közelebb engedni magamhoz. (Van nálam egy kritikus állapot,amikor megismerem az illetőt,majd ha megtudok vele barátkozni,megmutatom neki az igazi arcomat. (Ezt ne úgy értsétek,hogy kettős életem van,vagy tudom is én,hanem úgy viselkedem vele,mint a testvéremmel.))
2.Leginkább külső szemlélőként hallgatok,és mérlegelek dolgokat,de ha igazságtalanság történik(nagy gyengém) nem félek felszólalni ellene... Régebben kifejezetten védtem a gyengéket,elesetteket,de miután én voltam a bajban,nem voltak mellettem. Így hát ezt a szokásomat gyorsan elhagytam és csak azokért állok ki akikért érdemes. 
3.Szeretem az olyan kaják nagy részét,amit mások ki nem állhatnak. (Ruszli,olajos hal,olivabogyó,borsó főzelék/csak a sárga/,lencse főzelék,padlizsán,gomba...stb.)
4.Salátában mindenevő vagyok. Jöhet retek,uborka,saláta,hagyma,paradicsom,káposzta. De a ruccolától irtózom. Ja és a csokit sem szeretem. *botrány*
5.Imádok hülye beceneveket adni családtagjaimnak,barátaimnak. A legjobb eddig a: Joseph Mánuel Alehandro Richardo Nikolas Ramirez da Punti. :D És ezt ki mondani sem egyszerű.
6.Isteni oltásaim vannak. Mármint itt a beszólogatásra gondolok. Persze csak önvédelemre használom... "Mit képzelsz magadról penészvirágom,azt hiszed a te segged lyukából fúj a passzátszél?" 
7.A magyar vizslákkal nem ápolok jó viszonyt. Eddig kettővel volt dolgom,de mind a kettő megkergetett.
8.Megnéztem egy hétvége alatt a Jurassic park mind 3 részét(a negyediket még nem),és azóta fel-fel bukkan álmaimban egy egy szemét kis t-rex vagy raptor. (A legutóbbi álmomban egy vonat szerelvényen át üldözött engem. Mire a legutolsó szerelvénybe értem,kifújtam magam,hogy "Háhá.leráztam." És ekkor a bal kezem felőli ülésen ott ült a raptor,ballonkabátban,sapkában,keresztbe tett lábbal és egy újságpapírral takarta a fejét. Lassan az ölébe helyezte az újságos,és rám mosolygott,majd kacsintott mellé.) Na,ezért nem akarom megnézni a 4.részt. :'D
9.Szeretek olvasni,a kedvenc regényeimet 2x is elolvastam. A legnagyobb nyomot Sherry Gammon Portfare trilógiája hagyta bennem. Gyönyörű az összes része.
10.Kedvenc sorozatom az Odaát(Supernatural). Már másodjára nézem végig mind a 10 évadot.

A 10 kérdésre a válaszaim:

☆ Mi a kedvenc ünneped? Miért?
-A kedvenc ünnepem a karácsony.Mert olyankor az egész család együtt van,díszíti a fát,süt,főz. Ilyenkor senkit nem rángatnak be a munkahelyére. Mindenki pihenhet.És az előkészületeit is szeretem. Adventi gyertya gyújtogatás, ajándék ötletelgetés,hogy ki minek örülne a legjobban,és aztán átadni. Én az ajándékozást leginkább az adás miatt szeretem,persze nem vagyok szentfazék,kapni is jó dolog. Leginkább azért,mert én annak adok akit ajándékot,aki fontos számomra,és olyan ajándékot,aminek örülne,amire vágyik. És a legjobb dolog látni,hogy boldogak a szeretteim/ink. 
☆ Van hobbid/szenvedélyed? Mi és miért ez? Mióta?
-A körömlakkozás. :D Kiszámítható vagyok. Azért,mert olyanok a körmeink,mint egy pár aprócska vászon,és ide szinte bármit megálmodhatunk. Egy fél évvel ezelőtt kezdődött a kattanásom,amikor létre hoztam a blogot. Az előtt is volt egy pár lakkom,de kb. 20-30db lehetett. Mostanra ez megsokszorozta magát...le sem merem írni a bűnös számot.
☆ Mi(k) a kedvenc étele(i)d?
-Mindent imádok,amit anyukám és nagymamám készít. Nagyszerű szakácsok...de ha kedvencet kell mondani akkor: Sültkrumpil/krumplipüré és az örök kedvenc rántott hús. Szigorúan salátával. :) (Kérdezhetitek,hogy mit van ez úgy oda a nyúltápért,de egyszerű a válaszom: Mikor apukámmal kimentünk egy kirándulás keretében Londonba,Párizsba és egyéb csodás helyekre kb egy hétre,csomagolt műkajákat,és még az első nap szendvicset ettünk. Aztán hazajöttünk,és épp anya rántottsajtot csinált salátával. Hát életemben először örültem jobban a zöldségnek,mint a sajtnak. Azóta a saláta vallást vallom. :D)
☆ Milyen állatot tartanál otthon legszívesebben, ha bármilyet lehetne?
-Egy 67-es Chevy implával is beérném én... :D De akkor már inkább pokolkutyákat. Micsoda jampi lennék már!
☆ Ha három jó tulajdonsággal kellene jellemezned magad mi lenne az a három? Olyan, amire büszke vagy.
-Becsületes,van tartásom és gerincem,elég könnyen tanulok meg dolgokat.
☆ Ha bárki más lehetnél a világon, ki lennél?
-Dancsó Péter. Nagyon bírom a videóit,remélem megengedi hogy ő legyek. :P
☆ Kedvenc színed?
-Kék,fekete.
☆ Gyűjtesz valamit/valamiket?
-Energiaitalos dobozokat (nem vagyok olyan egészséges,mint hinnék),körömlakkokat,könyveket,parfümöket.
☆ Milyen a kedvenc öltözéked? Miben érzed magadat a legjobban?
-Jelszavam a kényelmes és fekete. Persze azért jól nézzen ki... :)
☆ Mi az a dolog, amiben úgy gondolod, hogy a legjobb vagy? Egy olyan dolog, amiben jobban teljesítesz, mint más dolgokban.
-A korosztályomban mondjuk a körmözés,énekelni is tudok(fogjuk rá) és állítólag szépen rajzolok. De nem szeretem ajnározni magam. :D

Az én kérdéseim:

-Mi a kedvenc filmed/sorozatod? Mondanál róla pár szót?
-Hol érzed magad igazán jól? 
-Van valami káros vagy nem káros szenvedélyed?
-Mi a legboldogabb emléked?
-Milyen gyerek voltál? (Itt leginkább viselkedésre gondolok.)
-Van valami félelmed? Mi az?
-Hogy viselkedsz egy vita/konfliktus kapcsán?Békülésnél te vagy az engedő fél?
-Ha valaki megbánt,mivel engesztelhet ki?
-Van valami olyan dolog,amire már nagyon régóta vágysz? Mi az,és miért?
-Ha egy lakatlan szigetre kerülnél,mi az a 3 dolog,amit magaddal vinnél? (lakatot nem ér :P)

A 10 blogger/bloggerina,akiknek adom:
*Ági*
 (tudom,hogy tőle kaptam,de nagyon szeretem a blogját,és ha még csak képletesen is,de jár neki :))
*Lisa*
Próbáltam olyanoknak adni,akik még nem kaptak(vagy még nem rakták ki),és szeretem a blogjukat. 
xxxPL

8 megjegyzés:

 1. Jaj, szégyellem, én még nem töltöttem ki, pedig olyan nagyon jó ezeket olvasgatni! :D Sok érdekeset megtudunk így egymásról, nagyon szerettem olvasni. (-:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig bevallom kukkantgattam már feléd,hátha kitöltötted :D én is szeretem ezeket a személyesebb posztokat,írni is olyan jó volt. Eddig nem nagyon írtam magamról,nem éreztem úgy, hogy egy körmös blogon erre lenne kíváncsi bárki is. De ez a díj, tökéletes alkalom volt :). Már alig várom, hogy elolvassam a te válaszaid. ^^

   Törlés
  2. Hű, már félig megírtam :D Én szívesen olvasok Nálad is és másnál is személyesebb témájú posztokat is. ;)

   Törlés
 2. Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj, nagyon szépen köszönöm! *.* :)))))))))))
  Ez most nagyon meglepett, soha nem gondoltam volna, hogy kapni fogok ilyen díjat, ráadásul a blog indulása után nem sokkal. Köszönöm! :)

  Nekem magyar vizslám van és a legaranyosabb, legszelídebb, legkezesebb tündérbogárvirágszál a világon. De totál komolyan. 5 perc után hanyatt vágja magát, hogy aztán naphosszig simogassák meg vakargassák a hasát :DDDDD
  A csoki tényleg botrány, de ugye a fincsi sütiknek és tortáknak nem tudsz ellenállni?
  Szuper volt amúgy olvasgatni! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs mit, mikor ki kellett választanom azt a 10 embert,már az elején tudtam,hogy neked is tovább kell adnom. :) Bár a blogot még csak most kezdted,de kétségtelen, hogy az pár poszt ami van, szuper,és az instagramod pedig egy kánaán manikűrök szempontjából :D. Én is szeretek ilyesmiket olvasni,már alig várom, hogy a tiéd is elolvassam. Lehet,hogy azok a vizslák,akik "nem kedveltek" beleőrültek a szeretet hiányba...mert sajnos utca kutyák voltak. A tiéd biztos nagyon aranyos :).Hát igazából a táblás csokit nem szeretem. Ha mondjuk egy jó sütiről van szó vagy tortáról,már repülök is kóstolni :P

   Törlés
 3. Hűha, nagyon szépen köszönöm! Igyekszem kitölteni és megválaszolgatni a kérdéseket :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs mit,alig várom,hogy olvashassam a válaszaid. :)

   Törlés
 4. Köszönöm, hogy kitöltötted és a díjat is! A kérdéseket majd megválaszolom a blogon egy bejegyzésben. Na, meg örülök, hogy megtudtam rólad ezeket a dolgokat. Mindig jó egy kicsit jobban megismerni egymást. :)

  VálaszTörlés