2015. október 28., szerda

A nagy fedőlakk mustra

Sziasztok!

Én is úgy vagyok vele,mint sokan mások,hogy a jó manikűr titka a tökéletes fedőlakk,elvégre sokat javíthat,de rossz esetben ronthat a munkánkon egy vékony réteg. Mint láthatjátok,a képeken a mostani állapotukban láthatóak a fedőlakkok. Ezzel azt is ki szeretném fejezni,hogy ténylegesen a tapasztalataimat,őszinte kritikámat fogom most leírni,mivel mindből használtam már el annyit,hogy kiforrott,első kenés mámorától elvonatkoztatott véleményem legyen. Nos,akkor lássuk a medvét!

Seche Vite dry fast top coat
Nos,vele eleinte vegyes érzelmeim voltak. Legelőször egy gyengébb minőségű lakkon használtam,ami pár nap múlva fel is vált,ezért eléggé lehúzta a lelkesedésem. Utána sokat gondolkodtam,mi legyen vele,majd minden mindegy alapon használni kezdtem,elvégre nem pár száz forint volt. És itt lett végem,teljesen beleszerettem. Pár perc alatt koppanósra szárad,és ha jó minőségű lakk van alatta (Kínai lakkokkal nem éri meg próbálkozni,azokon már ez a csodaszer sem segíthet) 4-5 napig hibátlanul fent marad. Aztán kezd el kopni,és lepattogni. A mintákat nem keni el,soha sem,legyen az szabadkézi vagy nyomdázott. Nagyon fényesre és tükör simára szárad,mikor csak egy egyszerű egyszínű manikűrt fedtem le vele,megkérdezték,hogy gél lakk-e? Hát nem az volt. :) Mindössze annyi baj van vele,hogy a fele körül már egy kicsit sűrűsödni kezd,és helyenként bubikat hagyhat maga után.(Ezt a hozzá való hígítóval lehet orvosolni,ami kész főnyeremény,mert minden lakkal kompatibilis,szóval aranyat ér,én mondom!) Ez 14ml-s kiszerelés,de van belőle  5ml-s is.(Így mindenki megtalálhatja a neki valót,és a bizonytalankodók is kipróbálhatják,anélkül(hogy ha esetleg nem jönne be)pocsékba menne.)
Ár: 1790ft
Lelőhely: nailland
Értékelés:5/5*

Astor pro manicure already dry!top coat
Mint a képen is látszik,elég sokat használom,mert nagyon jó kis fedőlakk. Gyorsan szárad,szép fényesre,tartós(kb.4-5 napig hibátlanul fent marad),egy vékony védőréteget alkotva a manikűr felszínén. Előtte sokszor volt olyan,hogy lefeküdtem este,és reggel párna lenyomatos lett. Na,vele ilyen sosem volt. Szeretem ezt a fedőlakkot,de legtöbbször csak egyszínű lakkokon használom,mert egyetlen,de nagy hibája,hogy elkeni a mintákat.(Még ha nagyon is óvatoskodunk,akkor is hajlamos rá...) 12ml-t tartalmaz a masszív üvege. Már a második üveget is megvettem belőle.
Ár: 1500ft
Lelőhely: drogériák(rossmann,dm)
Értékelés: 5/4,5

Miss sporty check matte top coat
Imádom. Ő a kedvenc matt fedőlakkom(és egyetlen :D). Bevallom nem nagyon vagyok oda a matt manikűrökért(ettől függetlenül elfogulatlannak kell lennem),de hébe-hóba,ha matt manihoz van kedvem,akkor őt használom. Gyorsan szárad(egy cseppet lassabban,mint az astor),széles,könnyen kezelhető ecsete van és tökéletes matt hatást ad. Ráadásul könnyen beszerezhető,és az ára sem horribilis. Ja,és a mintákat sem keni el. 
Ár: 520ft
Lelőhely: drogériák
Értékelés: 5/5

Essence sealing top coat
Nos,ebből a fedőlakkból már a második üveget használom el... Nem,nem annyira jó,csak az egyik sokat használt technikámhoz,a decal stampinghoz tökéletes. Én mindig arra használom,mert könnyű lehúzni,sose keni el a mintát,nem szakad el(na meg olcsó,és könnyen elérhető). Viszont,önmagában,fedőlakként pocsék. Lassan szárad,könnyen párna lenyomatos lesz(ha este csináljuk),vagy tönkre meg,belenyúlunk(ha nappal). Viszont ténylegesen nagy előnye,hogy nem keni el a mintákat. És a lassú száradását gyors szárító spray-jel orvosolni lehet.(Bár nekem az alap elvárás,hogy mindenféle segítség nélkül max.10 perc alatt száraz legyen.) 
Ár: 749ft
Lelőhely: drogériák
Értékelés: 5/3

Essence gel look top coat
 
Ez szerintem egy régi kiadású essence fedőlakk,de még teli van. Már szerintem vagy két éve megvan,de utálom! Iszonyatosan lassan szárad,(ez a leglassabban száradó az összes közül)a mintát is elmaszatolja(bár az még nem vészes). Ja és a magas fény... hát az a seche-hez és az astorhoz képest semmi,szóval még azzal sem büszkélkedhet. Nem volt szívem kidobni,abban reménykedtem,hogy valamire feltudom még használni. Kipróbálom majd decal stampinghoz,de ha nem jön be,irány a kuka. Nem tudom,hogy az újabb verziója mennyivel jobb,de ez egy katasztrófa.
Ár:(már ezt a típust nem gyártják)kb.550ft
Lelőhely: drogériák
Értékelés: 5/1

Nektek mi a kedvenc fedőlakkotok? Van olyan amiben nagyot csalódtatok?
xxxPL

6 megjegyzés:

  1. Hát, lehet be kellene már szereznem egy Seche Vite-t, annyit dicséik, én még sosem próbáltam. Én amit most nagyon megszerettem, egy igen olcsó lakk: a Moyra Gel Look fedőlakk. Szép fényesre szárad, elég hamar, és nem keni el a nyomdát sem. Leglábbis.. Ma jártam úgy, hogy a decals mintát elkente.... Én még amiket használgatok, az OPI RapiDry, a Sally Hansen Big Shiny és az Eccemce BTGN. Ezek szinte egyformák: nagyon fényesek, nagyon hamar száadnak, és elkenik a mintát.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a mi falunkban,nincs olyan üzlet,ahol moyra lakkot lehetne kapni(vagy csak én nem tudok róla...pedig voltam már fodrászkellékesnél és 100-as boltokban is),de ha egyszer oda jutok,lehet hogy kipróbálom a Gel look-ot. Hallottam egy pár jót felőle. Én azon lepődtem meg,hogy az essence sailing top coat-ja és a quick dry is,nagyon jók a decal stampinghoz...mondjuk másra sem nagyon :D. A sechét pedig érdemes kipróbálni. :) Én nem bántam meg. (Decalhoz nem szeretem használni,mert nagyon erős "páncélt" készít neki. Jobb szeretem a hártya szerű matricákat. Könnyebb észrevétlenné tenni.)

      Törlés
    2. Hát, nálunk sincs :D Bár a Goods Marketben elvétve akad.. Én mikor megjelentek a Moyra nyomdalemezek rászántam magam és rendeltem a webshopjukból, amit azért nem bántam meg. Rendeltem díszeket is, ecseteket, egész olcsóak ezek a dolgok, szóval szerintem érdemes ránézni. (-; Igen, gyorsszárító lakkok nem igazán alkalmasak erre a technikára. Nekem van egy Moyra UV fedőm, most legutóbb azt használtam, mert fedőlekknek nem szeretem. De sokszor úgy készítem, hogy a körmömre megy egy réteg alaplakk, egy réteg színes. És a nyomdapárnán ugyanezzel a színnel kenem le a mintát, és akkor kevesebb réteggel meg lehet úszni a dolgot, plusz nem lesz bubis (nekem szinte mindig az, nem tudom miért). Hátránya csak az, hogy a körömágybőrnél kicsit nehezebb szépen "kivágni", letakarítani, meg a körömvégnél. (-:

      Törlés
    3. Nálunk Goods markt sincs :D Lecserélték egy másik százasra,ahol csak béna(bocsánat,de nem a minőségéről hires) lora lakkokat árulnak... Egyszer lehet,hogy benézek a moyra shopra. :) Nekem általában amikor bubis lesz valahol a manikűröm,az a fedőlakk miatt szokott lenni. A színeseket mindig 3 vékony rétegben viszem fel. Régen,mikor 2 vastagat kentem,gyakoribb volt. Mára szinte megszűnt. Jó ötlet a színes lakkozásos módszer,de pirosnál brutális lehet a takarítás...

      Törlés
  2. Nekem most a Miss Sporty-tól a 'disco tech' fedőlakk van meg , éés sajnálom , hogy 3-4 használat után már elszíneződik.. Ezen kívül azis nagyon jó fedőlakk , hamar szárad , szép fényes a végeredmény :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régebben az nekem is megvolt,de ugyanez volt a bajom vele...valamiért a fehér lakkot lilás rózsaszínné festette. Amúgy tényleg nagyon jók a miss sportyk,úgy száradást,fedést,fényt és árat összevetve. :)

      Törlés